Две от златните момичета на българската художествена гимнастика Ренета Камберова и Цветелина Найденова разказаха за живота си след като приключиха състезателната си кариера с националния ансамбъл.

„Всяка се насочи към своето ново поприще. Темата с боксовите ръкавици доста се коментираше. Наистина харесвам този спорт. Няколко пъти бях в залата по бокса. Няма нищо общо със стреса, който съм натрупала в залата. Не мога да кажа много за това, което правя в момента. Но ще работим с едно талантливо момиче върху отварянето на студио за красота“, сподели в предаването „Събуди се“ по NOVA Ренета Камберова.

„Спортът учи на издържливост. Учи на това, че винаги има светлина в тунела и мога да съм много по-добра и по-силна от това, което съм. Истината е, че наистина ни беше много трудно. Имало е разговор, в който сме си казвали – Защо да не останем до Световното в България, защото това наистина ще е голямо събитие. Но винаги има една, която казва – Вие сериозно ли?!“, коментира още Камберова, а за новия ансамбъл, заяви:

„Момичетата знаят колко е труден пътят и с колко трудности ще се сблъскат.“

„Супер се чувствам. Това нещо го чакахме доста дълго време и бързо се приспособих към този начин на живота. Наслаждавам се на живота и обръщам повече внимание на близките ми“, пък разказа Цветелина Найденова и продължи:

„Израснахме много като хора и личности. Изминалата 2016-а бе много трудна за нас. Показа ни, че можем да се справим с много неща.“

За Цвети Стоянова, Цветелина Найденова сподели: „Мисля, че тя се чувства добре. В момента е в Дубай, чувства се отлично.“

„Страхотен отбор. Показаха класа и сложни съчетания. Да са здрави и според мен ще имат доста големи успехи“, добави Цвети Найденова за момичетата от новия ни ансамбъл по художествена гимнастика.