222 милиона евро - тази космическа сума е готов да плати френският  Пари Сен Жермен за 25-годишния нападател Неймар. За трансфера се спекулираше от седмици, но в сряда за първи път от клуба признаха официално за намеренията си.

Съотборникът на Неймар в настоящия му отбор Барселона - Лионел Меси, му пожела успех чрез социалната мрежа Instagram.

ПСЖ с интересен подарък за "добре дошъл" за Неймар

Очаква се Неймар да стане най-скъпоплатения футболист в света. Вероятно договорът ще е за шест години, а нападателят ще получава внушителните около 570 000 евро на седмица.

Най-скъпият трансфер във футбола до този момент беше на Пол Погба, който премина от Ювентус в Манчестър Юнайтед за 105 млн. евро. Реал Мадрид пък плати над 100 млн. евро, за да привлече Гарет Бейл от Тотнъм. Следващият в досегашната класация е Кристиано Роналдо, чийто трансфер от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид струваше 94 млн. евро.

Култов Моуриньо: 222 милиона не са много за Неймар

А днес Неймар е на път да постави абсолютния рекорд. Ако преди три години Барселона плати за него 86 млн. евро, за да го привлече от Сантос, то днес цената на бразилеца достига космическите 222 млн. евро.

Огромната сума, която катарските собственици на парижани са готови да платят, повдига въпроса за финансовия феърплей. Злите езици дори твърдят, че трансферът е политически ход, с който Катар цели да демонстрира мощта си.

Очаквано, феновете на Барса негодуват срещу напускането на един от най-продуктивните нападатели.