В националния тим по вдигане на тежести, постигнал грандиозен успех на европейското в Тирана, печелейки 5 титли и първо място в класирането по медали и по точки, има разцепление, разкрива „Мач Телеграф“ по информация от свой източник.
 
Не всички щангисти споделят мнението на състезатели като Ангел Русев и Валентин Генчев, че ако Иван Иванов не е треньор, отборът ще се разпадне, защото състезателите не искат да тренират при друг. 
 
Според източник, близък до отбора, обаче има и медалисти от Тирана, които нямат нищо против друг да ги тренира. С други думи – не са особено доволни от Иванов. 
 
На 3 юли трябва да стартира лагер на националите и тогава ще се разбере кой ще дойде на сбора и кой не.
 
В отбора от доста време има напрежение, тъй като президентът на федерацията Неделчо Колев иска да смени Иванов с Пламен Аспарухов, но еднолично не може да вземе това решение, което е само в правомощията на Управителния съвет. Колев обаче не плаща заплата 5 месеца на Иванов и не е подписал трудов договор с него с надеждата да го принуди сам на напусне. 
 
Легендарният шуменец, който е олимпийски шампион от Барселона през 1992 г. и 4-кратен световен шампион, упорито удържа фронта, и печели с отбора титла след титла, въпреки всички проблеми.