Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева постави високи оценки на Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова въпреки факта, че нито една от тях не успя да се пребори за място във финалите на бухалки и лента на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку. И тя като треньора Бранимир Маркова подчерта, че за трите най-важната част от състезанието предстои утре с многобоя и битката за олимпийски квоти.

„Боряна Калейн направи едно много добро и силно изпълнение на бухалки, но с една малка, но фатална грешка на финала. Много съм доволна от цялостното ѝ поведение и начинът, по който играе. Изключвам лентата, защото там не ми хареса. Опитвам се да ги оправдая, че тук се усеща огромното напрежение, стръвта на всяка една гимнастичка от конкуренцията. Много подготвени гимнастички, много силна конкуренция и колкото и да се опитваме да премахнем вълнението и притеснението, тях ги има. Надявам се утре максимално мобилизирани да успеят да се преборят за двете квоти. Имат абсолютно реален шанс за двете квоти, просто трябва да си изиграят съчетанията”, каза Раева.

„За първи път виждам Боряна да играе умно и контролирано. Тя сякаш израстваше и трупаше по време на състезанието. За Катрин – тази квалификация просто не беше нейното състезание. Не мога да я упрекна по никакъв начин. Всъщност утре започва най-важната и реална битка за всички. Квотите са най-важни. Не мога да упрекна никого. Да, Кати не показа себе си, но не мога да я упрекна. Много съм доволна и от трите момичета – и от Неви, от Катрин, и от Боряна.”

„Трябва да са спокойни и да имат повече самочувствие и увереност. Направиха много силна подготовка през цялата година, страшно много се трудиха. Трябва още малко. Боряна трябва да устиска още 4 съчетания. А Катрин трябва да покаже онази Катрин, която сме свикнали да виждаме на всички състезания”, завърши Раева.