Първият отбор на "Левски Илиана" спечели титлата при жените на държавното отборно първенство по художествена гимнастика, което се провежда в зала "София".

Отборът в състав Катрин Тасева, Татяна Воложанина и София Иванова събра сбор от 168.075 точки.

И трите гимнастички са национални състезателки, като личен треньор на Катрин Тасева и Татяна Воложанина е Силвия Стойнева, а София Иванова работи с Белла Каратанчева отскоро, а преди това нейн треньор беше Виолета Господарска от клуб "Левски Илиана".

Сребърните медали спечели първият отбор на "Левски Триадица" в състав Боряна Калейн, Елена Георгиева и Христина Първанова. Те събраха сбор от 154.866 точки. Личен треньор на Боряна Калейн е Марияна Памукова, а на другите две грации - Мирослава Батаклиева.

Бронзовите медали заслужи първият тим на клуб "Левски" в състав Лъчезара Пекова, Леонор Божанова и Рейчъл Стоянов със сбор от 147.475 точки.

Топ осем допълват вторият отбор на "Левски Илиана", първият тим на "Етър", "Олимпия", "Тракия" Пловдив първи състав и първият отбор на "Левски Плюс".

Утре състезанието продължава с надпреварата при девойки старша възраст.

Публика в залата не се допуска заради пандемията от коронавирус.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.