Ния Христова донесе първия медал за националния ни отбор от Световното първенство по Таекуон-До ITF в Минск. Софиянката стигна убедително до полуфиналите на кат. 55 кг. при девойките младша възраст, след като спечели и двете си срещи в групата.
 
В първата Христова надигра чехкинята Клара Кровярова, след силна игра в края на първия рунд и убедително представяне през целия втори. След това Ния не остави много шансове и на казахстанката Мария Пелипейко, за да си гарантира минимум бронзов медал от надпреварата.
 
Заради забавяне в програмата полуфиналът на българката срещу друга чехкиня - Тереза Тоболова бе оставен за утре. “Много съм доволна от играта и усърдието на Ния. Изпълни указанията и вече мислим за утрешния полуфинал. Не познаваме добре чехкинята, но имаме време да се подготвим. Смятам, че имаме шансове да стигнем до финала”, заяви треньорката на Ния Христова - световната шампионка Амалия Колева.
 
В категория 60 кг. при младежите младша възраст Даниел Валеов бе надигран от представителя на домакините Никита Володко, но има още два мача от групата си - срещу чеха Войчех Копац и казахстанеца Сергей Жуйко.
 
При юношите старша възраст Кристиян Ранчов бе готов за първата си среща в кат. 51 кг. срещу Владимир Жуков от Русия, но този, както и другият двубой на българина от групата срещу Артьом Теребов от Казахстан бяха оставени за утре.