На плувен комплекс "Спартак" в София беше официално открит 21-ия международен турнир за деца в памет на Стефан Попов-Замората.

Над 1200 души бяха изпълнили трибуните, а в самата надпревара участват 462 млади плувци от България, Сърбия, Северна Македония и Гърция.

С изпълнение на националния химн от духовия оркестър при академията на МВР беше дадено началото, а гости на събитието бяха доц. Стоян Андонов - зам. министър на младежта и спорта, доц. Тодор Чобанов - зам. кмет на Столична община, синът на Замората - Бранимир Попов, легендата на българското плуване Петър Стойчев и неговият треньор Красимир Туманов.

Бурни аплодисменти от публиката получи Стойчев, който пожела здраве и успех на всички състезатели в предстоящите стартове от турнира.

Днес от сутринта се провеждат сериите в различните дисциплини и възрастови групи. Участниците са разпределени и в двата пола- момичета и момчета, родени 2003/04, 2005/06, 2007/08, 2009 година и по-малки.

От Фондация " Воден път" направиха демонстрация по плуване на дистанцията от 50 метра на деца със затруднения, а веднага след това малчуганите си тръгнаха с много подаръци и предметни награди.

Турнирът продължава и в неделя 9:00 часа сутринта, а входът за зрители на басейн " Спартак" е безплатен.