Поредна фрапантна случка хвърли в недоумение спортната общественост у нас. Този път в такъв случай е замесен националният шампион по лека атлетика на 5000 метра Иван Андреев. На състезателя е бил съставен фиш за нещо, което изобщо не е извършил. За какво става дума?

Докато атлетът тичал встрани от пътя за Горни Богров, е спрян от пътен полицай и е глобен заради "удължаване ненужно пътя и времето за пресичане на пътното платно". Това пише в самия фиш, съставен от органа на реда.

Самият Иван отрича да е пресичал, тъй като е бягал в права линия, на безопасно разстояние от движението по шосето. Пред НОВА той споделя, че така тренира за маратона в Стара Загора и държавното първенство на 10 километра писта. Освен това става ясно, че и преди минаващи патрулки са го забелязвали, но не е бил "спиран".

Обяснението на властите след извършената проверка е, че потърпевшият е глобен по член, който "най-много се доближава по смисъл по извършеното от Андреев нарушение" или с други думи - няма конкретна точка, която спортистът да е нарушил, и по която да бъде санкциониран и затова се прави по заобиколен начин.