Провеждането на Тур дьо Франс през август може да се превърне в „рецепта за истинска катастрофа”. Такова мнение изказа един от съветниците на шотландското правителство в борбата с пандемията от коронавирус Деви Сридар.

Повод за изявлението му бе решението на организаторите на легендарната надпревара, състезанието да се проведе през август месец.

Още по темата:

Обявиха кога ще се проведе Тур дьо Франс

Вчера бе обявено, че вместо в края на юни, колоездачната обиколка на Франция ще започне на 29-ти август в Ница.

„Най-мъдрото решение е състезанието за тази година да бъде отменено. Това е болезнено решение, но те нямат друг шанс”, коментира Деви Сридар.

„Говорим за дългосрочен проблем, хроничен проблем. Този вирус ще остане дълго, дори ще се завърне. Дори Франция да се справи с него до август, то тогава проблемът би биха били хората, които ще дойдат от други държави”, предупреди още той.

„Организаторите трябва много добре да преценят рисковете и ползите. Хиляди хора от различни точки на света, ще се съберат на едно място, ще се движат от град на град, а вирусът процъфтява в такива условия – това може да бъде рецепта за истинска катастрофа”, каза още Деви Сридар.