Отборът на Лудогорец приема Септември в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 17:45 часа и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим срещата на живо минута по минута.

Шампионите от Разград нямат право на грешка в шампионата, след като лидерът ЦСКА увеличи преднината си на върха в класирането след успеха над Арда Кърджали в петък. Разликата между двата тима в челото е пет точки, но „орлите” са с два мача по-малко.

Твърде вероятно е наставникът на домакините Анте Шимунджа да даде почивка на някоя от звездите си предвид предстоящия сблъсък с Рома в четвъртък. Двубоят от Лига Европа е ключов за разградчани и участието им в Европа. При победа или равенство, Лудогорец ще продължи във втория по сила турнир на Стария континент. В същото време обаче Рома ще търси задължителен успех, като само той можем да им осигури място в елиминационната фаза на Лига Европа.

Срещу Септември обаче, задачата на „орлите” също няма да бъде лека. След загубата от Локомотив София и равенството с Арда, разградчани трябва да покажат различно лице. Отборът на столичани определено вдигна оборотите след идването начело на Светослав Петров. Младият специалист успя да промени облика на тима. Септември спечели четири точки в последните си два мача – направи равен с Левски и победи убедително Пирин.

Лудогорец успя да спечели първия мач от сезона срещу Септември с 3:0 в София. Днес тимът на Анте Шимунджа отново влиза в срещата като отявлен фаворит.