Стана ясно с какво се е занимавал една от музикалните икони на 90-те години на миналия век и част от легендите The Prodigy Кийт Флинт в последните си часове, преди да отнеме живота си. Фронтменът на бандата е участвал в традиционния селски маратон Челмсфорд Парк Рън, който се е провел през изминалата събота и неделя. 

Събитието се провежда всеки уикенд, като предлага няколко дисциплини в дългото бягане и всъщност участниците избират в коя да се включат. Има 5000 м, 10 000 м, полумаратон, а нерядко и маратоснко бягане. 

В събота Флинт е бил участник на 5000 метра, като дори записал лично постижение от 21 минути и 22 секунди, което за човек, доближаващ 50-те години е страхотно постижение. Според организаторите и участниците, той бил в страхотно състояние на духа и нищо не предвещавало, че ще отнеме живота си в понеделник сутринта. 

Именно от събитието е и последната снимка на фронтмена на The Prodigy жив. 

Кийт Флинт в бягането в Есекс

източник: Instagram.com/ChelmsfordCentralParkrun

Легендарният музикант беше намерен мъртъв в дома си в имението в Есекс, като основната версия, по която полицията работи, е самоубийство. Флинт е идвал многократно в България с The Prodigy, а в края на март се очакваше да посети страната ни заедно с бившия член на групата Лийрой Торнхил. 

Въпреки годините злоупотреби с наркотици и алкохол, музикантът беше известен като страстен почитател на дългите бягания и спорта като цяло.