Поне четвъртфинал на Световното първенство по бадминтон в Глазгоу гоня българките Стефани и Габриела Стоеви. Нашите са под номер 12 в ранглистата и пропускат първия кръг при двойките.

„Труден е турнирът, все пак азиатците са там. Схемата ни е добра, не искам да казвам, че е идеална – все пак имаме японки на осминафинал“, каза Стефани Стоева.

След много години упорит труд Стефани и Габриела започват да трупат популярност след златния медал от първите Европейски игри в Бакуп през 2015 година.

„Много сме щастливи, че взехме първи златен медал за Бълагрия. Мисля, че това помогна и за популяризирането на спорта у нас“, добави Стефани.

„Тази година постигнахме убедителни победи срещу китайки и японки. Там бадминтонът е на първо място, не са очаквали. Те се изненадват, не са очаквали. Случвало се е да питат къде е България“, добави Стефани.

„Ние решихме професионално да се занимаваме с този спорт, когато на 13 години станахме републикански шампионки. Тогава нашите родители ни преместиха в спортно училище, за да може спортът да ни е приоритет. Ние поехме този риск, не знаехме даже, че може да се издържаме от този спорт. На 15 години се преместихме в София и бяхме 24/7 в залата“, казва още Стефани.

Що се касае за треньора им Михаил Попов сестрите заявиха: „Голямата стъпка я направихме, когато се разделихме с бившия си треньор. Сегашният ни треньор Попов каза, че ние подкрепя. Сега се вижда колко напреднахме под негово ръководство“.

„Следим успехите на Григор Димитров, когато имаме възможност гледаме. Наистина сме радостни и щастливи, че можем да кажем, че сме от един град“, включи се Габриела.

„Когато имаме свободно време ходим до Айфеловата купа. Веднъж сме се качвали на втория етаж и беше уникално, но наето свободно време е малко, и затова предпочитаме да почиваме. Ако имаме цял ден го прекарваме в мола, на кино и шопинг. Опитваме да устоим на сладкото. В Париж има много сладки работи, но се опитваме да гледаме само през витрината“, казват още сестрите.