Британският колоездач Герант Томас очаква следващите му три дни да бъдат по-трудни, отколкото конкуренцията в Тур дьо Франс, тъй като ще прекара 36 часа на тренажор, за да събере пари за Националната здравна служба, която се бори с пандемията от коронавирус.

Победителят от Тур дьо Франс през 2018 година иска да повтори смените на здравен работник от НЗС и ще предприеме три 12-часови престоя на колелото с цел да събере 100 000 паунда, за да помогне в борбата с COVID-19.

Тома няма цели по отношение на скоростта или разстоянието и няма планини, които да го затрудняват но колоездачът на „Инеос“ очаква това да е най-голямото му предизвикателство, пред което се изправя.

„Мисля, че ще бъде много по-трудно от етап в Тур дьо Франс. Само, защото не се състезаваш. Просто ще въртя педалите в гаража си в къщата ми в Кардиф. Нямам такова състезателно преимущество, което да ме кара да се състезавам“, сподели Томас.

„Три дни, 36 часа, близо е до осем или девет етапа. Очевидно е доста по-бавно, но физически и психически ще е трудно“, добави още 33 годишният британец.