Българското участие в плувния турнир на световното във Фукуока приключи с 4 полуфинала. Те бяха постигнати от Габриела Георгиева, Любомир Епитропов и Йосиф Миладинов, като последният плува на два полуфинала в турнира. Днес националите ни се завърнаха в България.

"Мисля, че всички са доволни. Разбира се, можеше още да покажем, но мисля, че беше добре", сподели Габриела Георгиева при пристигането на родна земя.

"Добре е за нас, но всички се надявахме на повече. Продължаваме да се надяваме, че можем и по-добре", допълни Епитропов.

Освен двата полуфинала, Йосиф Миладинов успя да покрие и норматив  "А" за Олимпиадата в Париж 2024.

"Доволен съм от себе си и как сме се представили общо като отбор. Една от целите ми бе да си покрия норматива за Олимпиадата и успях. Имам още доста работа. Цялата еволюция на плуването и развитието като цяло, както виждате конкуренцията е жестока. Седем човек да влязат на финал под 51 секунди, никога не ми се беше случвало това. Плуването не спира да се развива, но ние държим фронта", сподели той.

"Трябва да сме абсолютно доволни от това което направихме - силни плувания и добри класирания. Много скоро трябва да покриваме нормативи за олимпийските игри, нямаме много време. Трябва всеки ден да надграждаме", заяви пък старши треньорът на плувците ни  Кристиян Минковски пред медиите.

Още вижте във видеото.