Спечелилата сребро на Европейското първенство по лека атлетика за младежи до 20 години – Пламена Миткова, сподели след прибирането си, че не обръща внимание на медала, а на резултата. Миткова изрази увереност, че ще работи по-добре през следващия сезон и ще бъде готова за конкуренцията при жените, тъй като това е било последното състезание за нея за 2023-а.

„От сребърния медал не съм доволна. За мен е важен резултатът. Трябваше малко късмет, но този път липсваше. Следващата година ще тренирам повече и се надявам късметът да се върне двойно, а аз да покажа хубав резултат, стигащ за Олимпиада“.

„Самото състезание се получи. Най-силното ми е за годината. Борих се, защото до последно не се знаеше дали ще вляза във финалната осмица. При третия и последен опит се преборих, показах характер“.

„Лично постижение над 6.66 метра е цел. Приключи сезонът, това ми беше последното състезание. Всичко остава за догодина. Готова съм за конкуренцията при жените, ще се справя“.

„Преди да се контузия, бях в много добра форма. Ако не се беше случило нелепото недоразумение с глезена, дори без късмет можеше да се получи по-добър резултат“.