„Много бих искала да участвам на Олимпиадата, ще ми трябва много труд, много емоции, физическа и психическа сила“, сподели новата световна шампионка на България в леката атлетика Пламена Миткова при завръщането си от Световното първенство до 20 години в Кали, Колумбия.

17-годишната Миткова грабна титлата в дългия скок с нов личен рекорд - 6,66 метра.

Антон Узунов
21 снимки

„Много се радвам и все още се вълнувам за този голям успех. Трябва самочувствие, трябват много неща и във всяко едно състезание, в което подобрявам резултатите си, се чувствам по-сигурна. Виждам, че мога, продължавам да се развивам и това ми дава сила да продължавам. Очаквах хубав резултат, вече година, всъщност цял живот се подготвям за това състезание и тези, които предстоят. Очаквах и повече, но се радвам за този резултат“, сподели тя при завръщането си в България.

Нейният треньор Ивайло Русинов призна, че е много доволен от своята състезателка.

„Отличен 6, най-хубавото нещо за един треньор е когато състезателят реализира труда на двама ни, така че не мога да бъда по-доволен. Строго индивидуално е, надявам се при нея да е по-лесен (преходът към жените). Тя има все още една година при девойките, така че си следим състезанията, догодина има Европейско за девойки. По всяка вероятност съм планувал догодина да участваме на едно от женските състезания, вече ще преценя на зимното или лятното голямо първенство. Искам да планирам внимателно нещата, за да съм сигурен, че тя ще е готова, най-вече психически“, каза Русинов.