Световната ни шампионка по брейк до 18 година – Пламена Георгиева, даде ексклузивно интервю пред Gong.bg преди участието си на Red Bull BC One World Final в Париж, което ще се проведе от 18 до 21 октомври.

Пламена, която се готви за състезанието в Белмекен, бе категорична, че отива във френската столица за победата.

„Като цяло съм много надъхана. Още отсега знам, че ще дам всичко от себе си. Няма как да кажа, че не съм притеснена, защото това е една много голяма крачка напред и знам, че трябва да се представя много добре, защото от това зависи бъдещето в моята кариера. Ако се справя добре там, вратичката за всички мои мечти ще се отвори. Притеснена съм, но разчитам на треньора си, на отбора, на всички хора ме подкрепят, защото те ми дават мотивация”, сподели тя.

„Този лагер в Белмекен много ни помогна, защото направихме доста натоварвания в десет дни. Имаме двуразови тренировки – бягане, плуване, както и силови такива. Също наблягаме много на артистичността. Много е важно на сцената да си артистичен. Не се кефя на хората, които не успяват да го покажат, защото ние реално сме на сцената да накараме хората да се усмихнат.

Разбира се, целта ми е да спечеля състезанието. Има състезания, които съм спечелила, но не съм се харесала и накрая не съм се радвала толкова. Наистина искам този път да си усетя всичките влизания. Докъдето и да стигна, искам след като се обърна да знам, че съм дала цялата си душа за танца. Важно е и да спечели, и да се забавляваш. Понякога казват, че победата не е на всяка цена, но според мен, ако се трудиш, трябва да ти се отблагодари по някакъв начин”, каза още Пламена.

„Поканени сме дванадесет момичета от цял свят и други четири, които са спечелили състезания в страните си. Мисля, че имам много големи шансове, но искам да кажа, че тази година това е най-големият Red Bull, който съм виждала някога”, допълни тя.

Какво сподели още Пламена Георгиева за участието си в Red Bull BC One World Final в Париж, мечтите си, брейка като спорт и включването му в програмата на Олимпийските игри, чуйте и вижте в интервюто й с Илиян Койчев.