„Много съм щастлив, че точно на 1-и юни ние успяхме да съберем почти 600 деца. Благодаря на всички родители и деца, които отделиха време за турнира. Това е второ издание на турнир „Златоперки”. Традицията ще остане на всеки първи уикенд от юни месец да правим такова състезание”, заяви именитият ни плувец Петър Стойчев по време на плувния турнир за деца „Златоперки” днес.

„Важно е дали хората, които са тук са доволни и децата да са щастливи. Всяко постигнато нещо е лесно, но ние си намираме грешки и се стараем да го правим по-добре. Не е тайна, че трябват хора за всяка една дейност. Изискват се огромни усилия. Опитваме се да въведем спортна култура на подобни състезания”, коментира пред NOVA Стойчев и добави:

„Обичам предизвикателствата. Човек трябва да живее живота си малко по-различно от клишетата. Поздравявам децата с празника. За мен беше прекрасен ден, когато бях дете. Поздравявам и всички родители и треньори. Те са герои. Те са хора, които посвещават живота си на това децата им да спортуват. Това са хората, които трябва да подадат ръка на децата. Всяко едно дете иска да се изяви и ние се стараем да им дадем възможност.”

Министър Кралев откри детския турнир по плуване "Златоперки"