Носителят на рекордните 11 световни купи по плувен маратон Петър Стойчев смята, че Антъни Иванов има възможност да се пребори за бронзовия медал на Европейското първенство по плуване в Глазгоу.

„Вярвам, че Антъни вече натрупа опит в големи състезания и е съхранил сили. Преди няколко часа разговарях с него и баща му. Единственото, което той ми каза, че ако успее да направи тактически правилно упражнението, както го е тренирал със своя треньор, вярва, че може да се доближи до най-доброто му време и дори да го подобри с малко. Това може би ще му даде възможност да се пребори за бронзовия медал. Защо за бронзовия? Защото според мен, двамата унгарци са с една класа над останалите в днешния финал. Може би първите две места ще бъдат запазени за Унгария. Вярвам, че Антъни има огромни шансове довечера да награди себе си и България с бронзов медал“, коментира Стойчев.

„Няма никакво значение, че е със седмо време. Хубаво е, че той е един от най-младите във финала. Вярвам, че това ще му помогне да възстанови от тези две тежки плувания. 200м делфин е изключително тежка дисциплина. До този момент той е преплувал дисциплината два пъти, а сега му предстои трети път. Младостта винаги помага в такива ситуации“, добави той.

„Вярвам, че той ще влезе доста свеж във финала. Притеснява го самото време в Глазгоу, тъй като е студено и ветровито, неприветливо. Сигурен съм, че той ще зарадва България с медал. Това е един уникален успех. Говорим за една от най-тежките дисциплини. Антъни е състезател, който България може би не е имала. Толкова е талантлив. Той вече е сред най-добрите в плуването. Той е феномен в българското плуване и голямо име. Хубаво е, че младите ще имат пример и ще се стремят да постигат неговите резултати“, каза още Петър Стойчев.