Плувецът Петър Мицин спечели приза за най-добър млад спортист на България за 2023-а година.

„Радвам се да бъда сред най-добрите спортисти на България, да мога да им стисна ръцете. Много съм благодарен на организаторите на това събитие, за хубавите емоции, за труда, който полагат. Искам да благодаря на моя треньор Николай Вакареев, с когото много се трудим, и на семейството, които са винаги с мен. За мен е чест да бъда носител на тази награда. Пожелавам на всички спортисти да се борят непрестанно, за да постигат успехи“, сподели Мицин след награждаването.

„Мисля, че това е най-голямото удовлетворение, но е чудесно, защото това е признание на целия този труд, който съм положил“, допълни плувецът.

„Важното е да съм добре трениран. Мисля, че е още рано да мисля за нея. Ще го мисля няколко месеца преди нея ще си помисля, сега гледам да бъда спокоен, да не се разсейвам. Сега е време да се потрудя още повече“, заяви Мицин за предстоящите Олимпийски игри.

След това той говори за предстоящото Световно първенство в Доха: „Да, ще взема участие на първенството. Там също ще направим опит за класиране на щафета 4 по 200 метра свободен стил. Искам също да пожелая на моите колеги и приятели в клуба да продължават да се трудят и да не се притесняват от лошите моменти, защото те се случват на всеки“

„Не съм под толкова голям стрес, гледам да се фокусирам върху поставените ми задачи“, завърши младият плувец.