Смесената двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков се класираха на пето място на Европейското първенство по спортна акробатика за мъже и жени във Варна.

Елена и Жулиен регистрираха първи финал за България в надпреварата при мъжете и жените, след което се пребориха за петата позиция в темповата комбинация. Българите записаха резултат 26.620 точки във финала. Златните медали в темповата комбинация при смесените двойки спечели Азербайджан с най-високата изобщо постигана оценка от началото на първенството – 28.910. Сребърните са за двойката на Украйна (28.400), а бронзовите за Германия (27.440). Четвърти завърши Португалия (26.710), а след България в топ осем влязоха Полша, Испания и Ирландия.

При мъжките двойки на баланс Георги Стоянов и Панайот Димитров завършиха осми, а Любомир Василев и Григор Рашев – девети.

В първия ден в надпреварата при младежите (13-19 години) Калина Терзийска и Кристиян Ангелов се класира на финал в темповата комбинация и завършиха на шесто място в дисциплината при смесените двойки. Втората българска смесена двойка – Милица Смоленска и Андрей Христов, се класира на девето място в квалификациите.

Женската тройка Маринела Иванова, Петя Георгиева и Емили Йорданова също се пребори за влизане във финал в темповата комбинация и завърши на седмо място в Европа при младежите. Втората българска женска тройка – Ралица Терзийска, Виктория Пешева и София Линкова, се класира на 24-о място в квалификациите.

31-ото Европейско първенство по спортна акробатика за мъже, жени и младежи продължава до 22 октомври. Входът в Двореца на културата и спорта е свободен.