Средствата за лечението на гимнастичката Цветелина Стоянова в Германия са осигурени, предават от Българската федерация по художествена гимнастика.

След като по молба от БФХГ фондацията при ФИГ одобри отпускането на 7000 евро за Цветелина Стоянова, днес стана ясно, че в банковата сметка на грацията са постъпили 15 000 лева за нейното лечение в Германия.

Цвети Стоянова на гости и в Спортното министерство

От тях 6000 лева са отпуснати от фондация "Български спорт", 5000 лева са дадени лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и 4000 лева са преведени от БФХГ.

Българска федерация по художествена гимнастика благодари на фондация "Български спорт" и на министър Кралев за оказаната помощ и съдействие за осигуряване на средствата необходими за възстановяването на Цветелина Стоянова. 

Цвети Стоянова в Арена Армеец за ансамбъла

Припомняме, че Цвети Стоянова претърпя падане от шестия на жилищна сграда в столицата. Неприятният инцидент се случи през юни 2016-а година. Това постави преждевременен край на спортно-състезателната кариера на грацията, а на нейно място в ансамбъла трябваше да влезе Любомира Казанова.

В последните месеци Стоянова се възстановяваше, а първата ѝ публична поява бе на 17 ноември по време на бенефиса на „златните момичета“. По време на спектакъла Цвети бе представена с визитка, като съотборничките си, след което прожекторите в „Арена Армеец“ в София бяха насочени към ВИП-ложите, където бе Стоянова. Публиката в залата се изправи на крака и я удостои с няколкоминутни аплодисменти.

Забележка: В прикаченото видео виждате кадри от емоционалния момент в „Арена Армеец“.