Борислав Палашев (Палашев - Пазарджик) при мъжете и Анастасия Пейчева (Космос – София) при жените са новите републикански шампиони по триатлон в спринтовата дистанция. В състезанието на Българската асоциация по триатлон в Бургас се включиха над 250 състезатели в различните категории през уикенда.

В мъжката надпревара Палашев се пребори за титлата в колоездачната дистанция, след като беше изостанал в плуването на 750 метра. Две обиколки преди края на колоезденето Палашев излезе начело, а в беговата дисциплина само затвърди превъзходството си и реномето си на един от най-големите таланти в родния триатлон с време 1:00.47 часа. 

Втори с изоставане от 38,9 секунди завърши Александър Сръндев (Три Тийм - София), а на 2 минути и 6 секунди след победителя остана Борис Андреев (Космос – София).

В надпреварата при жените Анастасия Пейчева не срещна сериозна конкуренция, поведе в класирането още в първите метри на плуването и спечели с време 1:08.13 часа, оставяйки на 4:41 минути след себе си Виктория Данова (Три Тийм – София). Бронзът остана за Моника Димова (Триатлет – Баня).