Световният шампион - Люис Хамилтън сподели първите си впечатления след спечелената квалификация за Гран При на Абу Даби:

"Толкова дълго време очаквам тази първа позиция, от втората половина от сезона. Постоянно се опитваме да подобряваме представянето си. Всички наши конкуренти обаче се справят много добре и ние продължаваме да се фокусираме върху нашата работа. Вчера представянето ни не бе много солидно. Днес обаче успяхме да се фокусираме максимално и всичко подредихме по най-добрия начин. Инженерите свършиха чудесно своята работа, механиците също. Имаме невероятна публика. Всеки път, когато идвам тук сякаш ме посрещат с още повече любов. В Абу Даби има много британци. Много ви благодаря.

Никога не се предаваме. Имаме още потенциал за развитие. Цялата година бе много показателна за нашата работа и много благодаря на всички. Аз лично израснах много тази година.

Мисля че този уикенд ще сме в по-добра позиция. Очевидно Макс продължава да работи много добре, но аз очаквам с нетърпение битката с него", сподели шампионът.

 

Съотборникът му - Валтери Ботас допълни:

"Много силен ден за отбора като цяло. Не успяхме обаче да подредим всичко в нашата половина на отбора. Не се чувствах толкова добре колкото вчера с колата ми. Имах малко повече трудности с парзалянето на колата. Люис успя да направи нужните подобрения спрямо вчера и направи бързите обиколки, когато трябваше беше по-бърз от нас. Аз утре ще стартирам последен, но ще се боря до края на състезанието. Мисля че мога да стигна до подиума. Колата ни е много добра. Знаем, че неделните дни са по-добри от съботните. Ще дам всичко от себе си", заяви финландецът.

Макс Верстапен от Ред Бул, пък каза следното:

"Днес това бе най-доброто, което можехме да направим. Мерцедес доминират тук изцяло. Опитахме всичко, на което бяхме способни. Като цяло сме доволни от нашето представяне. Да, добре е да стартираме на първа редица. Все още имаме доста шансове утре и ще видим какво ще се случи. От наша гледна точка всичко се чувства добре, но знаем, че Мерцедес са добри в дългите серии", завърши холандецът.