Басейн "Младост" ще отвори врати в близките дни, но първоначално ще бъде използван само от учениците на спортното училище "Васил Левски". Това съобщи пред Plovdiv24 зам.-кметът Георги Титюков. Той допълни, че младите плувци ще могат да тренират само след изричното разрешение от родителите си.

Освен това се взимат допълнителни мерки и трябва да се спазват строги правила заради пандемията от COVID-19.

"Уточнихме, че басейнът ще функционира с 6 коридора, с по 4 деца във всеки. Те ще плуват на безопасно разстояние един от друг. След края на тренировката с всяка група от 24 деца ще се прави пълна дезинфекция на съблекалните и санитарните помещения. От РЗИ-Пловдив вече взеха проби от водата и сега се чакат резултатите. Ако те са добри, няма да има пречки басейнът да отвори", увери Георги Титюков.

Той разкри, че от днес се отварят и двете фитнес площадки на Младежкия център, които също ще бъдат дезинфектирани по няколко пъти на ден.

"Утре (б. ред. днес) в 11 часа имаме среща с клубовете по лека атлетика, за да коментираме как ще се тренира. За футбол, баскетбол и волейбол тренировките все още не са разрешени", потвърди градоначалникът.