От голям шампион по борба до разпространител на кокаин - така звучи накратко историята на Петър Богаевски, 10-кратен шампион на България по борба, многократен медалист от международни състезания, човек с много успехи и хубава спортна кариера. 

В един момент обаче нещата се объркват. На 23 март тази година Богаевски е арестуван заедно с още трима души с обвинение за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Задържани са за по 5 месеца, а Богаевски е пуснат под гаранция, тъй като има чисто съдебно минало. И само 45 дни, след като излиза от ареста, борецът печели сребро на Световното първенство за ветерани в Пловдив.

Самият той обяснява, че никога не е употребявал наркотици, а престъпните му действия е правил от глупост. Допълва и че от спорта у нас не се правят пари.

"По-голямата част от живота ми е минал в борбата. От спортист станах престъпник. Баща ми беше един от треньорите на България, започнах при него. Постепенно се запалих по борбата. В момента съм на 38, 10 пъти съм шампион на България, медалист от международни турнири", разказва той.

А как се стига до разпространението на наркотици? Вижте във видеото.