Трима японски състезатели и един треньор са дали положителен тест за КОВИД-19 на Световното първенство в понеделник, съобщиха от федерацията по лека атлетика на страната- Така  общият брой на случаите в делегацията достигна 15.
 
Спринтьорът Юки Коике е заразен и пропусна сериите на 200 метра при мъжете, докато Шунсуке Изумия и Такаюки Кишимото бяха заявени за 400 метра с препятствия и 110 метра с препятствия при мъжете, но отпаднаха.
 
Като предпазна мярка, останалите членове на японската делегация не споделят общи пространства с други делегации, казаха от федерацията.
 
Организаторите задължиха всички служители, технически и медицински, както и представителите на медиите да носят маски в закрити пространства на фона на "повишаване на случаите на КОВИД-19 сред акредитираните".
 
"Спортистите и служителите на отборите също са длъжни да носят маски в своите помещения за настаняване и закрити места за хранене и отдих. Силно препоръчително е състезателите да имат маски и на закрито преди стартовете, ако това не пречи на тяхната подготовка или възстановяване", се казва в изявление на домакините.