Българската федерация по олимпийско таекуондо обяви най-добрите състезатели и треньор за 2018г. на специална Гала вечер. Председателят на федерацията Слави Бинев се похвали, че 2018г. е най-успешната година за българското таекуондо.

В нея бяха спечелени рекордните 45 медала от световни и европейски първенства. Общата бройка на всички спечелени медали от български състезатели на всички турнири от цял свят, във всички видове категории е 1115 медала.

След отличните си игри през годината, Европейският шампион за мъже Калоян Бинев и спечелилият сребърен медал от световните военни игри Владимир Далаклиев спечелиха наградата за най-добри състезатели при мъжете.

Световният шампион за кадети Александър Джорджев и сребърната медалистка от европейското за кадети Александра Георгиева грабнаха приза за най-добри при кадетите. Категорично Теодор Георгиев бе избран за Треньор на 2018г. За втора поредна година ТК "Кондор" 2000 спечели приза за клуб с най-много картотекирани състезатели, а ТК "Похион" за клуб с най-много зали за тренировка.

Преди Гала вечерта бе проведено Общо събрание. На него Слави Бинев направи отчет за свършената работа през 2018г. Той обяви, че през тази 2019 г. България ще бъде домакин на няколко турнира от голям ранг.

Домакинство на вторите Мултиевропейско първенство, София оупън с ранг G1, Балканско първенство и кръг от сериите Гран При. Основната цел ще бъде спечелването на максимален брой квоти за олимпиадата през 2020г. в Токио. Също така Общото събрание прие и двама нови членове на УС. Това са бившият зам.министър на спорта Ихсан Хаккъ и Димитър Аврамов, който е преподавател в НСА и оглавява спортната комисия към БФТ.

В същия момент в Горна Малина се провежда Държавното първенство по таекуондо. В него участие взимат над 600 състезатели от близо 45 клуба от цялата страна. Официалното откриване беше на 20 януари от 13:00 часа.