НФЛ наложи глоби в размер на почти 2 милиона долара на петима треньори и техните отбори за неносене на предпазни маски по време на мачовете от втория кръг на шампионата.

Пийт Керъл от Сиатъл Сийхоукс, Вик Фанджио от Денвър Бронкос и Кайл Шанахан от Сан Франциско 49ърс бяха глобени с по 100 000 долара за това, че в неделните мачове с Ню Инглънд Пейтриътс, Питсбърг Стийлърс и Ню Йорк Джетс съответно даваха указания, без да са прикрили носа и устата си. Към тримата се присъединиха и треньорите на Ню Орлиънс Сейнтс и Лас Вегас Рейдърс - Шон Пейтън и Джон Грудън, които също не спазвахи разпоредните на лигата за безопасност в двубоя между Сейнтс и Рейдърс в понеделник вечер.

Освен петте глоби от по 100 000 долара, НФЛ наложи и допълнителни наказания от по 250 000 на всеки от петте отбора, като така общата сума достигна до 1 750 000 долара.

В началото на миналата седмица ръководството на лигата изпрати до всички 32 отбора стриктни разписания в кои зони на терена носенето на маска е абсолютно задължително и от кои лица трябва да се осъществява то. Единствено футболистите са освободени от маските, докато всички останали членове на щаба край страничната линия трябва да бъдат с такива.

"Безотговорното поведение и игнорирането на маските и неспазването на физическа дистанция поставя довършването на сезон 2020 под риск. По тази причина няма да се колебаем да налагаме глоби на физически лица и отбори", обявиха от лигата във връзка с рекордните санкции.