Историческо постижение за състезателите от националния отбор. Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов спечелиха златото при смесените двойки, изпреварвайки представителите на Унгария и Италия. Това е първо европейско злато за българите, които дочакаха звездния си миг, след като на Световното в Баку останаха на една десета от бронза.

4 снимки

В категория индивидуално жени Дарина Пашова беше безапелационна в своето изиграване и с оценка 21.700 завоюва златния медал, след среброто на Мондиала през май. При тройките, световните шампиони Папазов, Пашова и Тихомир Баротев грабнаха и европейската титла с повече от половин точка преднина пред състезателите от Румъния и 6 десети пред италианците.

България спечели безпрецедентните три титли от шампионат на Стария континент за мъже и жени. В състезанието за юноши и девойки завоюва исторически първи трофей, благодарение на Борислава Иванова и Христо Манолов.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.