Българският ансамбъл по художествена гимнастика получи премия от 200 000 лева от един от спонсорите си за спечелването на олимпийската титла от Токио 2020. Пищната церемония се състоя в столичен хотел.

„Много сме благодарни, защото без спонсорите и без подкрепата успехите много трудно могат да се случат“, каза председателят на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Liubomir Asenov / LAP.bg
86 снимки

„Това е още едно огромно признание за нашия труд. Златото от предстоящото световно първенство е медал, който също ни е мечта. Ще дадем всичко от себе си. Надяваме се да имаме късмет и да си покажем композициите отново по най-добрия начин“, коментира Симона Дянкова, която със съотборничките си от ансамбъла Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова завоюваха олимпийското злато в Токио.

Припомняме, че за титлата Златните момичета си спечелиха и по 250 000 лева, полагащи им се от Министерството на младежта и спорта.

„След световното първенство се надяваме да си тръгнем напълно щастливи. Качихме се на най-високия спортен връх и ще се радваме така да го завършим“, добави Ерика Зафирова.