Ремко Евенепул ще се завърне в състезание съвсем скоро, обявиха от отбора му "Куикстеп". Белгиецът бе лидер в Обиколката на Италия през май месец, когато обаче бе принуден да се оттегли от надпреварата заради положителен тест за коронавирус.

Както се и говореше, световният шампион няма да скочи веднага в друга триседмична обиколка, а именно Тур дьо Франс през юли. Младокът се отдаде на почивка и възстановяване след Джиро д'Италия и подготовката му куца. Той ще се завърне обаче в осемдневното състезание - Обиколката на Швейцария, която стартира на 11 юни. Целта е най-вече да се подготви за шампионата на Белгия, където ще защитава трикото за национален шампион. Ремко ще защитава титлата си в бягането по часовник на 22 юни.

Това обаче не е единственото трико, което той ще защитава. Голямата цел пред него този сезон няма да е Тур дьо Франс, нито пък Вуелтата, която спечели миналата година. Шефът на отбора Патрик Льофевър бе категоричен: "Той вече спечели Вуелтата миналата година и всеки ще очаква същия резултат, ако участва. За Обиколката на Испания обаче ще трябва по-сериозна и целенасочена подготовка". 

Ремко ще се фокусира върху световното първенство на 6 август, когато пък ще защитава титлата на световен шампион в бягането по часовник в Глазгоу. След това най-вероятно сезонът на талатнливия белгиец ще завърши с няколко еднодневни състезания и класики, като последният монумент за годината - Ломбардия, също може да попадне в плановете на "Куикстеп" и Ремко Евенепул. 

Очаква се Ремко да планира участие в Тур дьо Франс през 2024-а година, когато, ако всичко е наред, ще видим всички големи звезди, събрани в Тура. Става въпрос за Тадей Погачар, Йонас Вингегор, Еган Бернал, Ремко Евенепул и още много.