22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с джипа си автомобила на журналиста Милен Цветков и отне живота му, е привлечен като обвиняем и остава в ареста за 72 часа, като се очаква прокуратурата да поиска и постоянния му арест от съда. Първоначално вчера мъжът беше задържан за 24 часа в 4 РПУ в столицата , а днес беше отведен в СДВР, за да му бъде повдигнато обвинение за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“.

5 снимки

Адвокатът на Николов отказа коментар за случилото се. Прокуратурата разпореди и проверка на средствата, с които е купен джипът, причинил катастрофата. Колата е собственост на фирмата на майка му Десислава Николова изпълнителен директор на "Винпром Карнобат", по информация на NOVA. Именно това - как е купен джипът, ще проверява икономическата полиция, съобщават от прокуратурата.

Известният телевизионен водещ Милен Цветков загина на Великден в жестока катастрофа, причинена от обвиняемия, налетял върху колата на журналиста, докато той е чакал на червен светофар.

Вследствие на сблъсъка автомобилът на Цветков е изхвърчал на 20 метра вътре в кръстовището. На мястото на инцидента нямало следи от спирачен път. Екипите на Спешна помощ са пристигнали веднага, журналистът е имал пулс, но по пътя за „Пирогов“ е починал. Водачът, предизвикал катастрофата, е на 22 години от София с шофьорска книжка от 18-годишен. По данни на полицията, в пътното му досие фигурира  едно нарушение. При направен тест за упойващи вещества, пробата му е реагирала на канабис и амфетамин.

17 снимки

За това престъпление, наказанието, което се предвижда, е от 3 до 15 години за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата, при която загина Милен Цветков, ще бъде взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури.

Прокуратурата ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които джипът е закупен, като обект на инспекция ще бъдат и родителите на водача. Именно по две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина в ареста е бизнесменът Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора.