Новият ансамбъл по художествена гиманстика вече е готов, разкри "България Днес". Съставът включва младите и талантливи гимнастички, всяка от които носи своя уникален опит и мечти. Ето какво разказват те за себе си и за любовта си към гимнастиката:

София Иванова е единствената останала от предишния ансамбъл, в който участва от 2022 година. Тя е световна шампионка от 2022 г. в София и европейска шампионка в многобоя и отборно през 2023 и 2024 г. Заради опита и лидерските си качества, София ще бъде капитан на новия ансамбъл. Вместо да отпразнува абитуриентския си бал, тя завоюва златен медал на европейското първенство в Будапеща.

Ивон Бошкилова, представляваща клуб "Левски", е започнала кариерата си на 8 години в ЦСКА. Тя е участвала в спектаклите на Нешка Робева и е известна със своите благотворителни инициативи.

София Павлова, също от "Левски Триадица", дълго време се е състезавала индивидуално. Вдъхновена от грацията на спорта, тя споделя, че любимата й гимнастичка е Линой Ашрам.

Сузан Пуладиан е европейска вицешампионка при девойките и започва да тренира на 3 години. Споделя, че предпочита ансамбъла заради по-спокойната атмосфера, когато е в група.

Даная Атанасова идва от семейство с традиции в гимнастиката, племенничка е на известната Боряна Гинева. Тя е сред големите надежди на българската художествена гимнастика.

Алина Коломиец, родена в Санкт Петербург, започва да тренира на 3 години и скоро се присъединява към "Левски Триадица". Тя току-що навърши 18 години и е бивша индивидуална състезателка.

Виктория Георгиева започва да тренира на 3 години и има амбицията да спечели златен олимпийски медал, вдъхновена от Боряна Калейн.

Натали Захариева е последната добавка в разширения състав, за която все още се знае малко, но е готова да се включи в отбора.