Три лица са привлечени като обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов, обявиха днес от прокуратурата и МВР на съвместна пресконференция. Те бяха арестувани вчера при спецакция в София. В тях са намерени чукове, белезници и палки.
 
„Като обвиняеми са привлечени три лица за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов, както и за държане на високорискови наркотични вещества. Тоест за три отделни престъпления за всеки един. 
 
Смятам, че са събрани достатъчно доказателства и се надявам Специализирания наказателен съд да ги оцени. На 10-ия ден имаше заподозрени, но ни трябваше технологично време, защото нашата цел е повдигане на обвинение, което да издържи в съда и да се стигне до присъди. Този случай бе приоритетен въпреки извънредното положение, защото е атака към българската държава.
 
Основната водеща версия е, че побоят е свързан с работата на колегата ви и това са действия на лица, които искат да дестабилизират държавата.  Към момента поръчителите се укриват извън България. Задържани са само преките извършители. У тях намерихме, чукове, палки, белезници, моята борба на Хитлер и какво ли още не”, коментира главният прокурор Иван Гешев.
 
От полицията пък призоваха да не се хвърля петно върху футболния клуб Левски и тяхната агитка заради няколко човека.
 
„Не хвърляйте петно върху футболен клуб и агитка. Навсякъде има черни овце. Когато извършват противозаконни действия, рано или късно ще бъдат наказани”, добавиха от МВР.