Само на 19 години, Биляна Дудова е новата голяма надежда на родната борба.

Биляна стана европейска шампионка само преди броени дни, а тази сутрин бе в студиото на "Събуди се".

"Още не мога да осъзная, много се гордея," призна Биляна. "Най-тежкият и най-радостният ми медал."

"Беше много трудно, за малко щеше да ме тушира белоруската. Само слушах треньора и чаках. Но знаех, че мога да я победя. На Дан Колов пропуснах да я победя, но го направих на най-важната битка," разказа Дудова за финала. "В главата ти минават хиляди мисли. Но за мен напрежението е преди да изляза на тепиха. След това са само тези 6 минути."

"Занимавах се с танци, с плуване, карате. В един момент бях спряла с всякакъв спорт. Тогава чичо ми ме заведе в залата по борба," разказа тийнейджърката в ефира на NOVA. "Понякога искам да изляза, да се видя с приятели, но съм си поставила цел. И до момента трудът се отплаща добре."

Злато за България на Европейското по борба!

"Благодаря на треньора Петър Касабов и целия щаб. Пет месеца дадохме яко газ. Преди това състезание се бях отчаяла, не си помислях, че ще се случи, но се получи," коментира тя. "Насъбра ми се, чувствах се много зле."

"Но в деня на финала, тогава вече усетих, че е моят ден. Аз на всяко състезание си казвам, че отивам да ставам първа. И успях," каза още Биляна Дудова.

"Обичам всичко да ми е подредено, прецизно," разкри тя.

Биляна ще си почине и започва подготовка за Световното първенство.

"Боря се заради майка ми. Тя почина преди шест години. Казах си, че ще се боря заради нея, ще успея заради нея. Вярвам, че тя е с мен и че в момента е изключително щастлива."

Накрая тя благодари на всичките си треньори и семейството си, както и на клуба си Рилски спортист.