Американецът Ноа Лайлс и ямайката Шерика Джаксън спечелиха титлите в бягането на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща, Унгария. Двамата защитаваха титлите си от първенство в Орегон преди година и показаха, че нямат конкуренция в дисциплината.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

В мъжкия спринт Лайлс финишира първи с 19.52 секунди, а зад него се наредиха сънародникът му Ерион Найтън (19.75) и Летсил Тебого от Ботсвана (19.81). Британецът Жарнел Хюз остана извън медалите и завърши четвърти с 20.02, а олимпийският шампион в дисциплината Андре де Грас от Канада финишира на седмо място.

При жените Шерика Джаксън отвя конкуренцията с второто най-бързо време в историята на дисциплината. Ямайката спечели с 21.41 секунди и остана на седем стотни от 35-годишния рекорд на Флорънс Грифит-Джойнър (21.34), поставен на Олимпиадата в Сеул. Медали взеха още американките Габриел Томас (21.81) и Ша'Кари Ричардсън (21.92, лично постижение).

Gulliver/GettyImages
68 снимки

Титли в петък спечелиха още Юлимар Рохас (Венецуела, троен скок, жени) и Харука Китагучи (Япония, хвърляне на копие, жени).