Националната футболна лига излезе с официален отговор, че не е възпирала рапъра Еминем да коленичи по време на неговото изпълнение на „Софий Стейдиъм“ в Калифорния. Именно на арената в Лос Анджелис местният отбор – Рамс, порази Синсинати Бенгалс, за да спечелят трофея в неделната нощ.

ГАЛЕРИЯ ОТ ШОУТО НА ПОЧИВКАТА ВЪВ ФИНАЛА НА НФЛ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

49-годишният известен рапър изпълни знаковата си песен Lose Yourself, а сред него бяха и други популярни хип-хоп изпълнители като Др. Дре, Кендрик Ламар и Снууп Дог.

Имаше някои твърдения, че организацията е предупредила Еминем да не коленичи, но от НФЛ потвърдиха, че са очаквали това нещо от него. „Гледахме всички елементи по представянето от изпълнителите през тази седмица и бяхме наясно какво ще направи Еминем“, каза говорителят на НФЛ Брайън МакКарти.

Някои тълкуват действията на Еминем като препратка към бившият защитник на Сан Франциско 49ers – Колин Каперник, който коленичи в знак на протест срещу полицейската бруталност преди години.

Иначе шоуто на почивката в Ел Ей е описвано като „най-доброто в историята“ от феновете, след като красивата арена в Калифорния събра изключителни музикални изпълнители.