Петър Мицин е новият европейски шампион в плуването на 200 м свободен стил за юноши. Той триумфира на първенството в Белград с нов национален рекорд за мъже и покрит норматив “Б” за участие на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г. Българският плувец финишира за 1:46.50 мин., като изпревари с 1.26 сек. завършилия на втора позиция Алесандро Рагаини от Италия. Трети се нареди германецът Ярно Бешнит с време 1:49.10 мин.

Петър Мицин, който е възпитаник на треньора Николай Вакареев, а вече трета година е и на централизирана подготовка, не остави съмнение за превъзходството си в басейна. 17-годишният велинградчанин взе лидерската позиция в средата на дистанцията и до финала увеличаваше своя аванс пред конкурентите за първото място. Времето му беше с близо секунда по-добро от досегашното върхово за България в дисциплината, което даде във вчерашните серии.

startphoto,bg
17 снимки

Наскоро тийнейджърът Петър Мицин спечели титлата на 200 метра бътерфлай при мъжете на Държавното първенство по плуване в 50-метров басейн, изпреварвайки звездата Антъни Иванов. 

Тея Николова се класира на седмо място във финала на 50 м. бруст при девойките. Николова финишира за 31.99 сек. Шампионка стана естонката Енели Йефимова с резултат 30.33 сек. Втора остана Каролина Пиешович от Полша, а бронза заслужи Оливия Клинт Ипса от Швеция.