Йосиф Миладинов ще води подготовката си за в Швейцария до старта на олимпийските игри в Париж това лято. Плувецът, който влезе във финал и завърши осми на 100 метра бътерфлай на Световното първенство в Доха, не планира да участва в други състезания до Олимпиадата и ще пропусне Европейското първенство в Белград през юни.

"Бях готов за 5-о или 6-о място, но все пак съм доволен и от постигнатия резултат. Световното в Доха беше доста конкурентно, с много мотивирани състезатели. Да, това че аз имам олимпийска квота ме прави по-спокоен и уверен. Аз обаче не съм такъв, че да си кажа: „Е, подсигурен съм с квота, отсега нататък каквото стане“. Винаги имам жажда за още. Сигурен съм, че тези Олимпийски игри ще са по-силни от предишните. Възможно е да има изненади, да видим нови звезди", каза Миладинов.

"Мисля, че няма да участвам на състезание до Париж’24. Европейското първенство е месец преди Олимпийските игри и това прави много труден тренировъчния процес. Подготовката ми ще премине в Швейцария. Върви успешно", каза още Миладинов.

"Когато идвам на лагер тук, треньорите гледат в детайли всичко, което показвам и преценяват какво е нивото ми и на какво трябва да се обърне специално внимание. Сега не мога да кажа дали ще идвам на лагер, защото не е съгласувана програмата ми. Трябва да говоря с треньорите", продължи той.

Миладинов ще работи върху техниката в отделните елементи, за да се бори повтори постижението си от предишната Олимпиада в Токио, когато записа историческо осмо място на 100 метра бътерфлай.

"Ще работя върху стартирането, подводното и обръщането. Трябва да съм по-техничен. Това са елементите, които ми пречат да съм достатъчно добър и на 25-метров басейн. Особено важно е за моята дисциплина. Винаги се вслушвам в треньорите. Трудности има, но те правят по-силен. Каляват те. Понякога ти писва, но продължаваш напред. Рано или късно трудът се отплаща", каза още Йосиф Миладинов./БТА