Европейският вицешампион във вдигането на тежести – Карлос Насар, се завърна от албанската столица Тирана и коментира представянето си на континенталния форум.

Насар сподели, че рекордът при юношите не му е приоритет, тъй като го е подобрявал доста пъти на тренировка. 18-годишният щангист заяви и че е отказал лесно офертата от Катар, защото иска да остане в България.

„50/50 е ситуацията, защото не успях да напълня категорията, но май преобладава разочарованието, че останах втори. Световният шампион Антонио Пицолато ми каза, че следващите състезания няма да са му лесни, знае го. Не бях много близо до титлата, имах доста спънки. На Световното в Колумбия се надявам на по-добри резултати“, започна Насар.

LAP.bg
13 снимки

„Световният рекорд за юноши на тренировка съм го подобрявал много пъти. Офертата на Катар въобще не ми повлия, течеше нормално подготовката. Не ми беше трудно да откажа офертата на Катар. Израснал съм тук и смятам да остана“.

„Контузия имам, това е спънката ми. А също и не успях да напълня категорията, бях доста по-лек от другите“.

„Предстои ми Световно за мъже. Засега съм доволен от федерацията и министерството. Някои караници, които се случват не са окей, но ще минем и през това“, завърши Насар.