Наказание от 2 години заплашва Кубрат Пулев, ако се боксира на олимпийските игри, информира официалният профил на Кобрата във Фейсбук.

Световният боксов съвет може да наложи 2-годишно наказание на Пулев, ако той реши да участва в Рио.

Управата на WBC се обяви твърдо против присъствието на професионалисти на най-големия спортен форум. Причината е опасност от тежки контузии.

Мишо Таков: Участието на Кобрата в Рио зависи от Зауерланд

Ако българинът се възползва от възможността да се състезава на Олимпиадата в Бразилия през август тази година, той рискува да не бъде допуснат да се боксира за световната титла на WBC през следващите 2 години. Това гласи съобщението на официалната страница на организацията.

„Да изправиш аматьор срещу професионалист е все едно да се срещнат маратонец и спринтьор на 100 метра. Разликата обаче е, че при нас няма голове, точки и и отбелязани кошове. Боксът не е игра. Това е бойно изкуство. И ако нивото на съперничеството не е равностойно, може да стане много опасно”, се казва в статията на сайта на WBC.

Международната боксова асоциация (АИБА) официално гласува преди седмица правило, което позволява на професионалните състезатели да се конкурират с най-добрите аматьори на Игрите в Рио.