Най-възрастната бодибилдърка в света навърши 80 години, предава Vesti.bg. Ърнестин Шепърд от Балтимор доказва, че годините не са от значение, когато правиш това, което обичаш.

Тя има тяло, на което биха завидели десетки жени, и към днешна дата продължава да участва в различни състезания и маратони.

Вижте как изглежда Ърнестин Шепърд на 80 г. в нашата галерия.

Описва се като не особено активен човек, който не харесва физическите упражнения, до навършването ѝ на 56 години.

Тогава тя и сестра ѝ - Милдред, пробвали бански костюми и това, което видели в огледалото никак не им харесало. Двете започнали да се занимават с аеробика, а с времето това се превърнало в любимото им занимание.

Нещо повече, сестрите мечтаели да станат най-възрастните културистки в света.

След като Милдред получава инсулт и умира, Ърнестин не се чувства добре, но решава да продължи начинанието, в памет на сестра си.

Сбъдва общата им мечта през 2010 г., когато влиза в Книгата за рекорди на Гинес, като най-възрастната културистка.

Денят на 80-годишната жена започва с медитация в 3 ч. сутринта, следва бягане, а в 8 ч. Ърнестин започва тренировката си.За приготвянето на храната ѝ се грижи нейният съпруг, с когото са щастливо женени от 60 години. За да поддържа форма, тя хапва ориз, яйца, пилешки гърди, кестени, зърнени храни, придружени с обилно количество вода. 

Ърнестин е пример за това, че никога не е прекалено късно да промениш живота си и да се погрижиш за себе си. С воля, постоянство и много труд, тя доказва, че не годините са от значение, а силата на духа.