Мирела Демирева получи наградата си за „Атлет №1 на България“ за 2021-а година. Финалистката в скока на височина от олимпийските игри в Токио се прибра специално за церемонията от Нидерландия, където живее и тренира. Тя получи купата си за №1 и подарък лично от Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ на А1, който е телекомуникационен партньор на БФЛА.
 
„Щастливи сме, че сме заедно тук с най-добрия атлет на България за 2021-а година Мирела Демирева. Честито на Мирела за това признание, което получи от спортните журналисти. За нас е важно да продължаваме да подкрепяме младите български спортисти, защото това са бъдещите звезди на България. Всички знаем, че спортът учи на дисциплина, усърдие, самоувереност и амбиция за постигане на високи цели, а това са качества, които определят успеха ни не само в спорта, но и в живота. За нас е чест и отговорност да подкрепяме вече толкова години българската атлетика и да бъдем част от големите постижения на нашите спортисти. Пожелавам здрава година и много успехи на Мирела и останалите ни атлети“, заяви по време на награждаването Илияна Захариева.  
 
Демирева благодари за наградата и за признанието, които и е оказано, а също така и на БФЛА и нейните партньори.
 
„Благодаря и на хората, които гледат скок на височина, оценяват труда ми и ме уважават. Обещавам през 2022-а година да покажа най-доброто, на което съм способна. Ще скачам, докато мога. Надявам се да имаме все по-хубави поводи за празнуване“, коментира Демирева. 
 
Тя печели анкетата за „Атлет на България“ за трети път след 2016-а, когато стана втора на олимпиадата в Рио и 2018-а, когато стана вицешампионка на Европа. Гост на церемонията бе и Антон Бонов от списание „Атлетика“, който организира и 23-ата анкета за „Атлет на България“. Той представи и новия брой на списанието.