Според изследвания през последните пет години фитнесът в България добива все по-голяма популярност и неговите последователи растат. Всеки ден социалните мрежи ни заливат с кадри със запотени момчета и момичета от фитнес залите, снимки на храна, хранителни добавки и други спортни артикули.

Проучване на британски учени показва, че в 70% от хората желанието за фитнес не трае повече от година. Данните показват, че хората прекарват средно по 2 часа на седмица във фитнес залата, но само 20 % го правят, за да са по-здрави и да изглеждат добре.

1/4 от жените ходат заради спа процедурите, 10 % заради басейна, а 5 % от мъжете посещават залата , за да гледат футболни мачове на по-голям екран.

Модна тенденция или спорт е фитнесът?

В ефира на предаването „Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия съквартирантът от VIP Brother Емо Каменов заяви, че на мода вече не е фитнеса, а „фейс фитнеса".

„Всеки, който си купи нови гащички, панталонки, ходи да се снима във фитнеса. Фитнесът е да отидеш да спортуваш, а не да се снимаш", каза Емо.

Според треньора Ванко Георгиев фитнес залата е място, където хората трябва да спортуват и да развиват своите качества, а не „да летят екстеншъни" и цялата зала да е омазана в гримове. „Има и мъже, които са по-зле и от жените дори", посочи треньорът.

Собственичката на дамски фитнес Симона Димитрова заяви, че за жалост наистина повечето хора ходят на фитнес, за да се покажат, но все пак има и такива, които наистина спортуват.

Гледайте цялата дискусия по темата във видеото.

Източник: Novanews.bg