Министерството на младежта и спорта ще сезира компетентните органи за състоянието на комплекс "Септември". Това заявиха от ММС в писмо до медиите.

"В продължение на нашата видеопоредица за състоянието на спортна инфраструктура и извършваните безобразия, днес ви показваме тъжния епизод със заглавие комплекс "Септември", посочват от министерството.

"30 години държавна забрава са довели базата почти до унищожение, а три години престъпна безстопанственост от страна на Красен Кралев са направили възможно съществуването на престъпници, които събират наеми и ползват база на ММС като своя, отдават я на клубове, спортисти и събират огромни суми, които не им се следват. През последните три години, откакто комплексът е на министерството, не е постъпила нито стотинка. Чрез действия и бездействия е нанесена имуществена вреда на държавата в особено големи размери.

 От съвместната ни обиколка с (общинския съветник - бел. ред.) Борис Бонев стана ясно, че министерството плаща данъците на имотите, такса смет, охранява имотите, а трето лице ги отдава под наем без да има правни основания за това. 

Ще сезираме компетентните органи за този ужасяващ случай", посочват още от ММС.

Повече информация за случая от ММС предоставят тук: https://fb.watch/c-xsy4OkQz/