С амбиция за участие във всички големи състезания през 2022 Мирела Демирева гледа към новия атлетически сезон. Олимпийската ни вицешампионка, която тренира основно в Нидерландия, застана само пред камерата на NOVA по време на своята почивка в София. 

"Всеки урок, който ние получаваме, е изключително важен за нашето израстване. Аз съм сигурна, че всички неуспехи в кариерата, които са много повече от успехите, доведоха до най-големите ми успехи. В Токио сърцето ми се скъса от мъка, но в крайна сметка сега като се обърна назад, не искам да променям абсолютно нищо, защото знам, че това, което се случи е гориво. Осъзнах на 100%, че нямам абсолютно колебание в това, което искам да правя. Много си вярвам, хората до мен ме подкрепиха. А знаете когато си подкрепен политаш, така че гледам напред. -16:37 Също доста достойно изкарах годината мога да кажа, без много мрънкане, гледах си работата, много работихме върху скока ми, много скачахме, здрава съм, което на мен не ми се случва много често. За първи път ще влезна новия подготвителен сезон напълно здрава", призна Демирева. 

БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
25 снимки

"Повечето атлети искат да покажат това, за което са работили. Когато си във форма и си готов няма значение. Има атлети, които не спират на високо ниво да показват най-доброто от себе си. Така че според мен няма абсолютно никакъв проблем. Още повече, че и двете състезания се организират, организаторите са различни, така че няма абсолютно никакъв проблем. На нас ни се участва. Ние искаме публика. Според мен и ние и хората жадуват отново да се върнем, да се върнем към истинския спорт."

"Аз лично смятам, че формата няма как да ти падне за 2 седмици. Някои състезатели предполагам ще използват ЕП като подготовка за СП. Има два подхода, единият е основното състезание за теб и просто да го използваш като подготовка или да се хвърлиш и в двата, на 100% и в крайна сметка да дадеш каквото можеш. Според мен всеки ще реши сам за себе си. А и изборът си е твой, винаги можеш да избереш да не участваш на някое от състезанията."

"Начинът, по който аз влизам във форма, е чрез много състезания. Като всяка състезание надграждам и физически и технически. Мисля, че след всяко състезание скачам по-добре, така че за мен лично това е един позитив. 2016 имаше ЕП, имаше олимпиада, на ЕП скачах добре, но на олимпиадата скачах още по-добре. Имам самочувствие в силите си, в духа си и в психическата си настройка. И лично за мен колкото повече състезания имам, толкова по-добре скачам."

"Пожелавам си да съм здрава. Всичко друго си го имам. Като настройка, като желание, най-вече да съм здрава, любимите ми хора са до мен, не съм изгубила мотивацията си, вдъхновението си, въображението си. Искам да имам много състезания, искам да имам много работа и да покажа едни красиви скокове на аудиторията, защото много обичам високия скок и смятам, че мога да допринеса за неговото развитие", завърши лекоатлетката ни.