Чувствам, че съм в добра форма и новият начин на скачане, по който работя все повече ми харесва. Това сподели Мирела Демирева в интервю пред NOVA преди началото на сезона.

„Олимпийската вицешампионка в скока на височина от Рио 2016 г. ще открие летния си сезон тази събота (12 май), на турнира от Диамантената лига в Шанхай. Състезанието може да бъде проследено на живо по Mtel Sport 2 от 13:00 часа.

Участието на Демирева на диамантения турнир в Шанхай ще бъде второ в нейната кариера на това състезание. Преди 2 години, тя остана 5-та в сектора при старта си в китайския мегаполис.

Демирева също открива сезона в Диамантената лига

„Добре съм, щастлива съм, че съм здрава и успях да се подготвя. Мога да скачам на тренировка, което е много важно за мен. Нямам търпение да започне сезон, но разбира се основната цел е да съм в най-добра форма в края на годината, но все пак знам, че съм добре, готова съм и имам пред себе си един цял сезон, в който да тествам новите неща, които пробвах на тренировките“, коментира тя.

След световния шампионат преди време Демирева бе откровена и сподели, че е разочарована от шестото си място.

„В интерес на истината не подготвяхме специално зимния сезон. Подготовката ни беше насочена основно за лятото. Исках да скачам зимата, за да мога да тествам новия си стил. Изключително много работим върху новия ми стил на скачане. За мен е изключително важно накрая да постигна един абсолютен резултат. Понякога човек трябва да се справи с разочарованията. Дори и да не съм готова, аз винаги скачам за първото място. Така че няма как да няма разочарования. Това все пак бе първият ми зимен сезон от две години насам. Най-важното е, че излязох от него здрава. Разочарована съм, защото знам че мога повече от шесто място“, продължи Демирева.

„Бяхме на лагер в Испания, където ходим всяка година. В Лас Палмас времето е хубаво, има слънце, което ни позволява да скачаме на открито. В Холандия не винаги е възможно. Подготовката мина добре. Намирам се наистина в чудесна форма. Работим върху много технически елементи, които преди дори не съм и подозирала, че съществуват“, каза още родната атлетка от Холандия.

Чуйте още от интервюто с Мирела Демирева в прикаченото видео.