Българската лекоатлетка Мирела Демирева започна по отличен начин състезателния сезон. На 12-ти май Демирева спечели сребърен медал в Диамантената лига в Шанхай.

Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио през 2016 година постигна резултат 194 см, което я нареди втора. Това е и най-силното класиране за българката на турнир от Диамантената лига.

Демирева даде специални интервю по Skype за NOVA от Холандия, където живее и тренира. Тя сподели впечатленията си от първия старт за сезона, както и какво предстои за нея оттук нататък.

„Много обичам да скачам в Китай. Като цяло Китай много ми харесва. Това е едно от любимите ми състезания. Когато получавам покана дори не се замислям. Дори когато получа покана не питам треньора си, а просто му казвам, че заминаваме. Това бе първи старт от сезона, бях в добро настроение. Знаех върху какво трябва да се концентрирам, знаех също какви са рисковете. Беше предизвикателство, защото скачах и сама. Беше готино и нещата в крайна сметка се получиха“, коментира тя.

„Смятам, че потенциалът ми е голям. Физически и психически съм готова. Разбира се, правя някои технически грешки, за които ми трябват състезания, за да ги изчистя. Трябва ми малко повече опит и време. Идеята е да използвам всяко едно състезание, за да мога да доразвивам разбега си и да свиквам с все по-големите височини. Смятам, че всяка една височина в момента е възможна, включително и опити над два метра. Просто чисто технически трябва да овладея разбега си“, допълни Мирела Демирева.

Чуйте още какво каза лекоатлетката ни в прикаченото видео.