С амбиция за участие във всички големи състезания през 2022 Мирела Демирева гледа към новия атлетически сезон. Олимпийската ни вицешампионка, която тренира основно в Нидерландия, застана само пред камерата на NOVA по време на своята почивка в София. 

За разлика от много спортисти, които биха се отдали на тропически отдих, Демирева признава, че прекарва времето си между двата сезона по нетрадиционен начин.

"Ние сме на курорт в София, тъй като много ми липсва градът, много ми липсват приятелите и реших почивката си да изкарам изцяло тук. Разбира се, мръднахме така и до някоя и друга планина. Ходихме на мюзикъл, на театър, на кино. Изобщо всичко, което се случваше в София, пообиколихме. Определено се разнообразих, разпуснах и видях се с любимите ми хора." 

Най-добрата ни състезателка в скока на височина е оптимистично настроена за новата година, която ще бъде пълна с предивикателства.

"Ще скачам абсолютно навсякъде. Много ми се скача. Особено след тези 2 години, 2020 и 2021, аз нямах почти никакви стартове, почти 2 години преминаха в работа", заяви Демирева. 

"През 2022 ще има необичайна концентрация на международни първенства по лека атлетика. За първи път лятото ще предложи Световно и Европейско през няколко седмици, но преди това зимата ще започне със шампионата на планетата в зала, домакин на който е Белград."

"Един зимен сезон много помага за развитието във формата за летния сезон, това винаги е било малко пречка, но ще скачам. За първи път ще вляза новия подготвителен сезон напълно здрава. "

Демирева е на мнение, че се нуждае от повече стартове, за да навлезе в ритъм и постига добри резултати, а 2022-а може да осигури всичко това.